dijous, de gener 27

De peix

Si no s’ha dit trenta vegades, no s’ha dit cap: “No s’ha d’oblidar”. El Bassas també ho ha repetit (ell, una vintena). Tenint en compte que cada any cau alguna pel•lícula, algun documental, algun llibre (de memòries, escrites i fotografiades, de ficció, i també reculls de poemes) és difícil no recordar-se'n. De tant en tant es munta alguna exposició i algun concert commemoratiu, també.

Per això quan expliquen que a la Gran Bretanya han fet una enquesta en què la meitat han dit que no sabia què era Auschwitz pensava que o el Bassas em prenia el pèl o jo delirava. Però, a) el Bassas no està per fer broma; b) fa dies que no fumo -maria, s'entén.

Addenda: "¿I a qui han enquestat? Perquè, de debò que això no m’ho crec", m'he anat repetint en el llarg trajecte fins a la feina. I repassava: "El gran dictador" ,"Cabaret", "Ser o no ser", "Els rebels del swing", "El novè dia", "El pianista", "La llista de Schindler", "La vida és bella", "La treva", "Éxode", "Europa, Europa", "Salvar el soldado Ryan", "Windtalkers", "La delgada línea roja", "Berlín, any 0", "Els judicis de Nuremberg", "Europa", "La caixa de música". I les altres que no recordo. Conclusió: El Bassas fa broma.