dimarts, de maig 9

Absurd

En el conte "Vacances d'estiu", de Quim Monzó, un home, després que la seva dona pateixi un avortament al final de l'embaràs, ensenya al nadó mort la casa on va néixer, a quin institut va estudiar, el club on va aprendre a nedar i el bar on jugava al millon. En definitiva, aquelles batalletes que els pares expliquen als fills.

Pensem i repensem quin nom tindrà, quines joguines políticament correctes li comprarem, les excursions que farem i les cançons que li ensenyaré. També estem segurs de què bé ens ho passarem jugant a futbol, anant en bicicleta, i nedant a Sant Feliu. I el dia que et diuen que el cor ja no batega, és absurd però el primer que et ve el cap és "i ara, ¿qui li ensenyarà a nedar?"

Per altra banda, d'humor, n'hi ha, al conte, negre i absurd. El pobre home es veu obligat a tenir el bebè al congelador de casa un cap de setmana. I per anar de l'hospital a casa i de casa a l'hospital, el metge li dóna el nen en una bossa del Corte Inglés. Així, com a mínim, ningú es fixarà en ell, la bossa, i el nadó mort.