dimecres, de maig 24

Tots fem ràdio d’autor

Xavier Bosch, en una entrevista al diari Avui, afirma que el programa que dirigeix i presenta, “El món a Rac1”, és ‘d’autor’. Els dels Viatgers de la Gran Anaconda també es consideren un programa d’autor, i els de “L’illa del tresor” i el “Loco de la Colina”. Del Lorenzo Milá, es diu que fa telenotícies d'autor. Fins i tot la Sílvia Coppulo, en el més interior del seu ésser femení, deu creure que “Amb ulls de dona” és un programa d’autor (¿o autora?).

¿Si “El món a Rac 1” és un programa d’autor significa que la resta de programes del matí també ho són? Aviam, tots tenen una secció d'esports, teatre, cine, literatura, cor i salut. Una altra d'humor intel•ligent. Ah. I la d'humor d'actualitat, aquella amb talls de veu de la Cope, principalment.

L'actualitat, en sèrio i en profunditat, bàsicament la tracten a la tertúlia. I clar, per més director de programa d'autor que siguis, les notícies són les mateixes per tothom; i els tertulians, també. Que un cop has sentit el que ha dit el Francesc Marc Àlvaro, el Lluís Foix i l’Albert Sáez a tres tertúlies de tres programes de tres emissores diferents et queda el dubte que hi hagi cap programa diferent, original i sobretot d’autor.