dijous, de juliol 15

Notícies anuals

La tornada a l’escola, al setembre; el caganer, quan s’obre la fira de Santa Llúcia; l’excés de consumisme, a les vacances de Nadal; les disfresses dels nens, i dels no tant nens, per Carnestoltes; les ganes de descansar que té tothom i la mona (¡què cara!), per Setmana Santa; la selectivitat, els petards i els dits amputats són els reis del mes de juny; i l’abandonament dels animals, junt amb les primeres operacions sortida, els protagonistes de l’estiu.

Perquè ja és trist, ja, que cada any passi el mateix: es compra el cadell (¡què monu!) al desembre i s’abandona al mes de juliol. I cada any la mateixa notícia. No, no és amor cap a les bèsties. És la barra de més de quatre caradures que impunement compren i encara més impunement abandonen. I també és el jo-passo-de-tot de l’Administració, que a aquestes alçades no ha estat capaç de regular (amb lleis, multes i obligacions) quines són les obligacions d'una persona cap a l'animal que ha comprat.

Perdó, no, dic mentida. Un mes abans de les eleccions a la Generalitat, la policia es passejava cada vespre pel Parc de l’Escorxador de Barcelona, demanant que els papers de l’animal estiguessin en regla i posant multes a aquells que no tenien el gos censat. Des del 15 de novembre que no els veig. Fantàstic.