divendres, de setembre 10

El porc català

Al gat no li van fer gaire cas fins que van venir els del burro, que ja han vist la manera de fer la primera pela i han arribat a un acord amb l'editorial Columna. Sí, la del Grupo Planeta, els propietaris, entre d’altres negocis, del diari La Razón. En fi.

El trio ara s’ha ampliat a quartet amb la gloriosa entrada d'una altra espècie: un gos d'atura pixant (que no de la Tura; ja, broma fàcil, però posada en safata). Surt pixant i no defecant, perquè els gossos quan aixequen la pota marquen territori, cosa que als enginyosos els permet dir que simbolitza la defensa del nostre espai cultural. Molt agut.

Com que veig que la gent està engrescada amb els adhesius i ara la cosa es torna escatològica, si algú s’hi anima podríem crear el porc català, en representació dels companys de feina (catalans, sobretot catalans) que són incapaços de tirar la cadena després de, digue-m’ho clarament, cagar. O el gall follador, com a símbol del català que folla al matí, perquè a la nit ja no té forces per a res.