dilluns, de juny 26

El Montilla no té carisma. I què

La frase que més he sentit aquests dies és: "Amb Montilla el psc s'equivoca, perquè no té carisma". Corrents i atabalada, agafo el diccionari i llegeixo que carisma és la capacitat que posseeixen certs individus de conduir els altres i d'inspirar-los sense emprar la coacció ni els incentius materials, virtut de menar una munió de persones només per la força de la personalitat. Penso que el Clos també va mancat d'aquesta qualitat.

Ja fa un segle que es deia que Aznar no seria mai president perquè no tenia carisma. De Zapatero, els analistes polítics també deien que anava justet de caràcter (no com al Borrell, afegien); d'ell també havia sentit que era un Bambi i que els barons del psoe se'l menjaven amb patates i que el temps els donaria la raó (una hemeroteca, sisplau!).

L'Aznar no sé si té carisma però va ser president durant dues legislatures seguides, amb majoria absoluta els darrers quatre anys, i les cames sobre la taula del Bush II (i JR), també sense carisma. I a aquestes alçades crec que no és necessari recordar que Zapatero no és el pobre noi de bon tarannà, manipulable i ximplet, ¿oi?