dimecres, de juny 7

És de ximples viure en 30 metres

"¿Quina atracció possible pot haver-hi, doncs, en l’adquisició i l’ús posterior d’una segona residència?" Es pregunta Matthew Tree, el viatjer. Dic aquest, com qualsevol dels vuitanta opinadors que, cada tant i per distanciar-se de la resta, es qüestionen (irònicament, eh) que una part de la població passi l’estiu en un apartament de 30 metres, anxovats i fins als ous uns dels altres.

Es veu que hi ha qui compra segones residències petites per molestar aquells que tenen segones residències grosses. Són gilipolles. Perquè, ja em direu, si pots tenir una masia a Torrent o un pis amb piscina i palmeres a primera línia de mar a Sant Feliu de Guíxols, ¿per què t’has de molestar a passar l’estiu en un pis minúscul de menys de 40 metres, que a més no està ni a prop de la platja?

Perquè ets burro. Com jo, que comparteixo hipoteca i pis de 50 metres durant tot l’any perquè em rota. En veritat, si volgués, enlloc d’en una planta baixa sense llum, podria viure en un 2n 2a de 70. I si no fos una garrepa monumental, i m’hagués estirat una mica, fins i tot un àtic amb terrassa a l’avinguda Mistral. Tot i que estrenyent-me una mica el cinturó i esforçant-me de debò, de debò, sé que hagués caigut alguna cosa al passeig de Gràcia o a Rambla de Catalunya.