divendres, de juny 2

Què serà de gran l'astronauta Biel Duran

L'actor Biel Duran, en una entrevista al programa "El Club", afirma que està cursant els estudis de Filosofia, tot i que "fer aquesta carrera actualment és com fer d'astronauta a l'Edat Mitjana". I continua dient que els professors de la Universitat els recorden, amb insistència, que només es poden dedicar a la docència.

A mi, també. Des del dia que vaig fer la primera classe de filologia catalana, ja fa anys, fins al darrer, no en fa tants però déu n'hi do, no va passar classe ni dia en què algun professor no ens digués que el 90% dels alumnes estàvem destinats a ser professors d'institut. Això sí: ens ho asseguraven des de dalt de la tarima mirant-nos amb compassió i apoltronats en la seguretat de la feina fixa.

I ho deien com si ensenyar a secundària fos una feina de quarta regional, com si l'única opció possible, real i veritable, fos la investigació filològica: contrastar les diferents versions dels poemes dels "Fruits saborosos", i l'ordre lògic de les oracions en la gramàtica universal, per exemple. Per això no em va estranyar quan un insigne professor, que em vaig trobar casualment l'altre dia, no s'estigués de dir-me: "Aviam quan et passes per allà, que ara que estàs a la tele, segur que t'has oblidat d'escriure bé".