dimarts, de juny 15

La demagògia de la moto

Resulta que la Isabel Clara Simó va escriure un article on criticava l’actitud d’alguns motoristes que van per la muntanya pensant-se que és un circuit privat. Com sempre passa en aquests casos, un motorista li ha dit que no és veritat i com que no sap de motos, no pot opinar. La Isabel s’ha enfadat:
[…] no puc acceptar que una persona que entén de motos pugui opinar sobre si és convenient o no que hi hagi motos a la muntanya i en canvi no pugui fer-ho una persona que no hi entén. La política, en tant que visió del món, a l'abast de tothom, i no cal ser especialista en res, perquè la matèria política som nosaltres mateixos i les nostres necessitats. La democràcia descansa en el fet que el vot d'un analfabet i el d'un acadèmic tenen el mateix valor.
Cada dia em sorprenc més. Que tothom pot opinar de tot és evident; però, a casa meva, documentar-se sobre el tema de què parla se’n diu ser un professional competent. ¡Ah! Sinó és que llibertat d’expressió consisteix a dir el que a un li dóna la gana, independentment que escrigui per un mitjà de comunicació o estigui en un bar amb els amics, fent-la petar.

Per altra banda, el discurset de la democràcia no ve a tomb i és trampós. Sí, és cert, el vot d'un analfabet té el mateix valor que el d'un acadèmic. I què.

Per cert, diuen que un dels problemes del jurat popular és que persones de cor senzill, amb prejudicis i sense una formació específica, es dediquen a decidir la vida dels altres.