dilluns, de juny 7

A quin preu van els cigrons

No sé què pensar. Hi ha un no-sé-què que em fa dir que no. Però per altra banda, ¿per què no s’han de donar ajuts a la gent jove per comprar-se un pis? L’únic que tinc clar és que si finalment es considera que sí, que els ajuts són imprescindibles, llavors estaria bé que no s’intentés fer passar gat per llebre i que, com qui no vol la cosa, s’establissin condicions gairebé impossibles:

Habitatges usats situats a la zona 0: habitatges de segona o posterior transmissió, lliure o acollit a règims de protecció pública i que estiguin a: Badalona, Barcelona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, L’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Sant Adrià de Besòs, Sant Cugat del Vallès, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Santa Coloma de Gramenet. En aquest supòsit, el preu d’adquisició per m2 de superfície útil d’habitatge ha de superar 1.389,57 euros i no pot excedir de 1.786,59 euros.
[O sigui entre 230.000 i 296.000 pessetes el metre quadrat.]

No voldria ser catastrofista ni crear alarma social, però juraria que pisos amb aquest preu, a la zona 0, no n’hi ha. Ara que si ells ho diuen deu ser perquè han analitzat el mercat de cap a peus, han redactat informes i han creat comissions d'investigació a tort i dret, ¿oi?